onsdag 29 april 2009

Skrubbsår & benbrott!

Vi har under senaste veckan införskaffat prylar så att vi kan förse både plåsterfabrik och ortopedklinik med jobb. Elias har fått en ny (begagnad) skitcool & tuff BMX-cykel (självklart utan stödhjul) dessutom har vi fått en sån där stor studsmatta.

Nu är det ju inte så att vi hoppas på skrubbsår och brutna fotleder, men har har verkligen dragit vårt strå till stacken… ;)

tisdag 28 april 2009

Magkatarr + krossad framruta!

Jag har medvetet (har kanske varit lite lat oxså) låtit bli att skriva nått här tills dess att jag har nått vettigt att skriva om. Inte för att jag förut skrivit om något direkt vettigt varje gång, men…ja…ni fattar!!! Äh, vafan jag erkänner…JAG ÄR BARA LAT!!!

Ok, det var väl cirka 1½ månad sen jag postade nått inlägg värt att kalla inlägg här och vad har hänt sen dess då? Jo, det har varit påsk, blivit vår och jag har fått lite magkatarr.

1. Påsk – Firades bland Maris släkt i Fanbyn. Väldans trevligt med svart mässa på Tjän-A, sprit, mat, Olympiske Leker, mera mat och lite extra sprit. Jag har testat whisky & mannagrynsgröt till frukost, det var…speciellt. Sammanfattning: Påsken var SUPER!

2. Vår – Snön är borta och skotern står på barmark, kanske hinner jag med en tur till…planerar så smått en tur till Ånn den första eller andra maj. Men jag tror nog att den turen får stå åt sidan för lövkrattning, rabattrensning, stenplattsläggning med mera…*pjuhhh* Mycket att stå i som husägare, dessutom ska vi hinna med att renovera: hall, vardagsrum & tvättstuga nu i vår! Hoppas på en lång vår…

3. Magkatarr – Har ju kört på GI-diet under en period, mycket bra diet. Äta det godaste och må bra…OCH det funkar faktiskt. Har gått ner i vikt och blivit mycket piggare. Men som alla mynt så finns en baksida, och som med alla dieter så bör man sköta även denna för att det ska bli bra. Jag har misskött mig å det grövsta genom att den senaste tiden enbart ätit stekt, fet mat utan att tillföra grönsaker eller annat ‘nyttigt’. Lägg en bra dos med stress på detta så får man resultatet=Magkatarr! Och givetvis skulle den komma smygandes natten mellan fre/lör nu i helgen som var. Nu i helgen hade min finaste Mari nämligen bokat hotell i grannstaden och lilleman var stationerad hos Farmor & Farfar, vi skulle således få en helg alldeles för oss själva med massa mys, slappa och shopping. Gissa om min mage gjorde helgen lite fadd??? Jävla mage! Nu är den (magen) under strikt diet för att kanske kunna återhämta sig.

Jag piggnade till hyfsat på söndagen då vi skulle botanisera bland affärerna i köpcentrat och ta en kvick sväng in på Kamprads livsverk för att köpa en rullgardin till Skrotas (Ivar, Frank, Kungen, Lilleman, kärt barn har en jävla massa namn). Den kvicka svängen slutade med att vi blev nästan 3000kr fattigare + att vi fick framrutan krossad.
Pengarna gick åt till sånt som Mr. Kamprad´s undersåtar så fint lagt fram på strategiska ställen och som bara inte gick att undvika. Vi fick med oss nästan allt vi behöver för att kunna renovera tvättstugan:
- Hyllplan
- Lådor att ställa på hyllorna som man kan förvara saker i.
- Nya tvättkorgar (3st, vi är skitiga)
- Bänkskivor & diskho
- Med mera…
Det är nu den krossade framrutan kommer in i bilden.
Bänkskivorna som vi kände att vi bara måste få med oss hem NU, GENAST, var fan inga små fjuttiga bänkskivor. Den längsta var hela tvåhundrafyrtiosex centimeter lång. Men villaägare som vi är så har vi givetvis en stoooor kombi och fäller man sätena på en sån så ska det väl inte vara några problem…eller?
Well, det var lite problem…orkar inte ge mig på att försöka förklara händelseförloppet men det slutade iaf med att vi fick åka tvärs över gatan, in på Biltema, för att köpa en rulle silvertejp och tejpa ihop rutan såpass att vi tordes köra hem. Rutan ska bytas på torsdag…

 

Skulle kunna göra detta inlägg lite längre, men jag tror jag slutar här och kommer då att kunna återkomma lite snabbare än förra gången jag “gav upp”, för jag har mera att berätta… ;)