tisdag 10 mars 2009

Ont i näsan!

Jag har (vad jag vet) inte varit i slagsmål och fått en box på näsan, den gör liksom bara ont ändå. Den är öm och känns lite som vid bihåleinflamma, men jag har fan ingen bihåleinflamma! Så, det var dagens dos gnäll!

Helgen, som nu känns ganska avlägsen, var en bra helg, den började på fredag med…?!?…jag minns inte. Måste ringa Mari och höra vad vi gjorde…vänta lite! Jo, vi kollade på “Så ska det låta” på TV och sen på filmen “Rallybrudar”, en lugn myskväll alltså.
Sen i lördags så for jag, fina Mari och systerdotter Petra till stan för att shoppa lite och så. Vi hade hört att Pingstkyrkans loppis i Torvalla skulle vara nått utöver det vanliga, där skulle man tammetusan kunna göra riktigt fina fynd. Vi kom dit cirka tjugoitio, då var det redan kö, öppningstid var 10.00. Innan klockan hade blivit öppningsdags så var hela parkeringen full av bilar och kön sträckte sig väääldigt långt. Vi kände oss lite illa till mods och undrade vi gett oss in på egentligen. I kön var det 90% WT.
När portarna öppnades så utbröt ett fullständigt kaos och alla WT-kärringar bakom oss skulle till varje pris in före oss, det knuffades sparkades och slogs…jag var i chock! Väl där inne så kände jag mig tvungen att spana lite på vad dessa WT hade så bråttom in för att köpa, var det månne nått insidertips om ovärderliga antikviteter som lockade? Näe, det var allsköns småkrafs…små jävla prydnadssaker i porslin, små jävla dammsamlare som förmodligen nu står på finaste bokhylleplatsen i WT-hemmet och glänser ikapp med andra små jävla porslinshundar, slipade glasbitar som liknar kristall och den lilla fina (men flagnande) guldliknande ramen med en bild på Lorenzo Lamas i. Petra hittade dock en snygg vårjacka för 55 spänn, när denna var betalad så skyndade vi oss därifrån för att inte bli smittade. Efter denna “annorlunda” upplevelse så for vi till Fresks för att förhandskika lite på tapeter till hallen, jag och M är väldigt överens om hur de ska vara, ljusa och enkla. Smygkikade även lite på golv, nu kanske vi inte ska byta golv men man vet ju aldrig. Ek och valnöt är fint.

När vi var klara på Fresks så hade den värsta chocken efter loppisbesöket släppt och magen gjorde sig påmind om att det var dags för fika, det intogs där på fiket i Traktörenhuset…Tehuset eller vad det heter, fikat var gott och välbehövligt. Sen rändes det en del på stan, kikades lite på både ditten och datten, inga stora inköp gjordes dock. När rännandet var över så gick vi även genom trängseln på Gregoriemarknaden, där fanns det…BARNVAGNAR till förbannelse. Missförstå mig rätt nu, jag tycker om barn, jag vill mer än gärna ha egna barn tillsammans med Mari. Men om jag börjar bete mig som dessa marodörer som utan någon som helst tanke på sina medmänniskor plöjer fram bland folkmassor som värsta T90-piloter och dessutom har mage att bli sura om man råkar stå i vägen (gärna med ryggen mot dem) så snälla, skjut mig!!! Vi överlevde dock även detta och styrde kosan mot Lillänge, där handlade vi lite mat och grejs till guldfisken Blixten och en massa mat och grejs till oss. Sen for vi hem.

På kvällen åt vi god mat som mästerkocken, sambon, kärestan och livskamraten Mari lagade till. Hon är helt fantastisk på att laga mat, använder så gott som aldrig recept utan går på känsla, och vilken känsla sen. Hittills har ALL mat hon lagat varit huuuur god som helst. Hon är helt fantastisk på annat än att laga mat också, när jag tänker efter så är hon helt fantastisk på allt. Så ere!
Vi kollade på en film också: “Body Of Lies”, den var säkert bra… *zzzz*.

Söndagen tillbringades mestadels på skoterdynan, Jonas och jag tog en liten tur: Ytterocke-Ottsjö-Östra Vålådalen-Anarisstugan (via Staloviele)-Hosjöbottnan-Spjätten-Ytterocke, en tur på 17-18 mil med bra “körväder” och kanonföre. Helt klart vinterns bästa tur hittills och eftersom vi inte hade med någon Yamaha så slapp vi även fastkörningar. När vi kom hem hade Mari middag färdig till oss och P&V var på besök. Lilla Elias hade kommit hem också. Just ja, det har jag glömt berätta, Elias har varit på semester. Han har hunnit med att åka skidor i Mickelbacken (Gällö) och hälsat på Mormor på Orust.

Igår var det måndag, en vanlig dag. Idag är det tisdag och Elias den stackarn har blivit sjuk igen så Mari är hemma och VAB:ar.

Nu ska jag hem till la familia!
Bye!

4 kommentarer:

 1. *host, host*
  Nu förstår jag hur du ser på Robban o mig.
  Vi är WT alltså. ;-)

  (går gärna på loppis o köper knappt nya möbler utan fyndar begagnat)

  SvaraRadera
 2. Älskar dig min finaste R!

  SvaraRadera
 3. Å va faan är WT? / Mickan

  SvaraRadera